محبت خدا و تقاطع عدالت

عدالت الهی بر صلیب رضایت یافت و محبت او به انجام رسید.


مقدمه

آنها پس از میخکوب کردن عیسی بر صلیب، او را برافراشتند تا بمیرد. بربالای سرش، نشانی گذاشتند که نشان می­داد پادشاه عبرانیان بر آن صلیب آویخته شده است. رهبران دینی با آن تقصیرنامه مخالفت کردند، ولی سربازان مطیع دستور فرماندار بودند. آن نشان همانجا باقی ماند. بعضی به عیسی ناسزا می­گفتند... سایرین عزاداری می­کردند. اما در آن میان عیسی هیچ کلام ناگواری بر زبان نیاورد. او در عوض، خطاب به پدر آسمانی خود گفت: "آنها را بیامرز، زیرا نمی­دانند چه می­کنند." به مدت سه ساعت، تاریکی تمامی آن سرزمین را فراگرفت. همه چیز به نظر بی­معنی می­رسید. اما در عین حال کاملأ با معنا بود.

خدا عادل و دادگر و پاک است. او نمی­توانست شرارتی که بواسطۀ شیطان وارد جهان شد، بپذیرد. شرارتی را که بواسطۀ آدم وارد بشریت شده بود، نیز برایش پذیرفتنی نبود، زیرا در اینصورت شخصیت او زیر سئوال می­رفت و ذاتش خدشه­دار می­شد.

اما خدا محبت نیز هست. او مردم را آفرید تا به آنها محبت کند و پذیرای عشق آنان باشد. برای خدا داوری انسانهایی که شرارت وارد وجودشان شده بود، منجر به نابودی کسانی می­شد که دوستشان می­داشت.

این یک مسئلۀ غامض از صفات الهی بود. اما بنابر داستان خدا، پیش از آفرینش جهان برای این لحظه برنامه­ریزی و پیش­بینی لازم انجام گرفته بود.

عیسی بر روی صلیب، گناه ما را بر خود گرفت. او جریمۀ گناه ما را پرداخت کرد. جایگزین ما شد. عدالت الهی بر روی صلیب رضایت داد و محبت او به انجام رسید.       

– امید، فصل 10

مشاهده و بررسی

میلیونها نفر در سراسر جهان، از صلیب به عنوان یک  وسیلۀ زینتی استفاده می­کنند. اما در واقع، صلیب وسیله­ای برای مرگ است، نه یک وسیلۀ زینتی.1 عیسی پس از "محاکمه شدن" توسط رهبران دینی عبرانیان، فرماندار، و هیرودیس، پادشاه عبرانیان...پس از شلاق خوردن تا پای مرگ...پس از محکوم شدن بوسیلۀ جمعیت آشفتۀ مردم... به مکانی به نام جلجتا (جایگاه جمجمه) فرستاده شد تا بر صلیب بمیرد.

هرچند وقایع صلیب عیسی در بابهای آخر اناجیل متی، مرقس، لوقا و یوحنا توصیف شده است، اما هیچ بیانی توانایی کامل توصیف یا شرح معنی صلیب و آنچه عیسی بر آن به انجام رساند، ندارد. آنچه او کرد وحشتناک و درعین حال زیبا، وقیح و در عین حال مقدس، معمولی و در عین حال پرشکوه، ساده و در عین حال درخشان بود.

اگر قطعۀ منتخب امید در بالا را نخوانده­اید، به دقت آن را مطالعه کنید. عبارت: "مسئلۀ غامض صفات الهی" را در نظر بگیرید. در فرهنگ لغات، مسئلۀ غامض مربوط به وضعیتی دشوار برای انتخاب از میان چند گزینه است که هرکدام به یک اندازه منحصربه فرد هستند، این مسئله­ای است که گویی جواب خود را  به چالش می­کشد. اگر بتوانیم نقاب نیروهای قابل رویت را که گویی برجهان حکومت می­کنند، کنار بزنیم (یعنی قدرت افراد و قدرت طبیعت را)، خواهیم توانست دو نیروی نادیدنی را در پشت آنها بیابیم، نیروهایی که مسیر تاریخ را آنچنان که مشاهده می­کنیم، تعیین می­نمایند. اولین نیرو، محبت خدا نسبت به آدمیان، و دومین مسئولیت عادلانه او برای داوری بر ایشان است. به نظر می­رسد که این دو نیروی عظیم - یعنی همان "مسئلۀ غامض صفات الهی"، آشتی­ناپذیرند. اما در صلیب عیسی این دو نیروی عظیم تا ابد با هم آشتی کردند!

پرسش و تأمل

  • هرچند نمی­توان کاملأ معنی صلیب عیسی را بوسیلۀ کلمات توصیف کرد، اما توضیح دهید که صلیب برای شما چه معنایی دارد؟ گاهی به زبان آوردن افکارمان در درک موضوع به ما کمک می­کند.
  • در غلاطیان 6: 14، پولس رسول می­نویسد که صلیب عیسی تنها مایۀ افتخار اوست. به نظر شما چرا او این را نوشت؟ فکر می­کنید منظورش چه بود؟

تصمیم­گیری و عمل

پس از خواندن این درس و قطعۀ منتخب ابتدای آن، شاید به نظر آید: "مسئلۀ غامض صفات الهی" مسئلۀ خداست. اما خدا، بخاطر خدا بودنش هرگز دچار تضاد با خود نمی­شود. از نظر او مسئلۀ غامضی وجود ندارد. این مسئلۀ غامض، مسئلۀ ماست و مربوط به صفات الهی می­شود، که به این ترتیب فقط خدا قادر به حل آن است. و این همان کاری است که او بر صلیب انجام داد.

دو نیروی عظیم محبت و عدالت خدا بر صلیب عیسی تا به ابد با هم آشتی کردند. اما هر یک از ما شخصأ باید بواسطۀ ایمان، پای صلیب برویم تا این آشتی در زندگی­مان داخل شود. کسانی که صلیب را رد می­کنند، این دو نیز همچنان تا ابد سرآشتی نخواهند داشت. آیا پای صلیب رفته­اید؟ اگر نه، فورأ به بخش شناخت خدا در انتهای این راهنمای مطالعه مراجعه کنید و بیشتر بخوانید.

انجیل مقدس

For Further Study

• John Piper, Christ Died for our Sins That We Might Die to Sin. (A sermon delivered by John Piper on June 26, 1994. © Desiring God, 2006). (http://www.desiringgod.org/ResourceLibrary/Sermons/ByDate/1994/878_Christ_Died_for_Our_Sins_That_We_Might_Die_to_Sin/), Retrieved November 9, 2006.

• John Piper, The Hour Has Come for the Son of Man to be Glorified. (A sermon delivered by John Piper on March 31, 1985. © Desiring God, 2006). Retrieved November 9, 2006.

• John Piper, I Thirst. (A sermon delivered by John Piper on April 5, 1985. © Desiring God, 2006). (http://www.desiringgod.org/ResourceLibrary/Sermons/ByDate/1985/485_I_Thirst/). Retrieved November 9, 2006.

Footnotes

1A. W. Tozer, Gems from Tozer: Selections from the Writings of A. W. Tozer. (Christian Publications, June 1969, Chapter 7). “The old cross slew men; the new cross entertains them. The old cross condemned; the new cross amuses. The old cross destroyed confidence in the flesh; the new cross encourages it.”